چگونگی ترکیب مجلس موسسان ایران

مجلس موسسان متکثر و دمکراتیک ایران

مجلس موسسان متکثر و دمکراتیک ایران

مجالس موسسان قلابی در تاریخ ایران … 

فقر و بدبختی و ظلم و ستم بر مردمان ایران …

مجلس (انجمن) موسسان چیست؟

این مجلس برای پایان دادن به یک نظام سیاسی و درست کردن ساختار حکومتی تازه تشکیل می شود. مجلس موسسان، پارلمان (انجمنی) است که می‌تواند انحلال و پایان یک حکومت را اعلام کند، یعنی این انجمن پیش نویس قانون اساسی جدید را تهیه و تصویب می کند تا این پیش نویس به رفراندوم عمومی گذاشته شود، و با رای آوردن و به تصویب رسیدن توسط عموم مردم، رسما پایان حکومت جمهوری اسلامی و استقرار نظم جدید سیاسی ایران را اعلام می کند.

اخیرا در بعضی از نشست‌های سیاسی و یا در شبکه‌های اجتماعی مجازی، تعدادی از هموطنان گرامی که متعلق به طیف‌های مختلف چپ و راست سیاسی می‌باشند، وقتی که صحبت در ارتباط با نوع حکومت آینده ایران به میان می‌آید، همه چیز را به  آینده و به برآمد حاصله از مجلس موسسان آینده موکول می‌نمایند، البته این حالت برای یک کشور نرمال و با ذهنیت‌های مثبت و سرشار از دمکراسی، به جای خود می‌تواند درست باشد.

اما وقتیکه به کشور عزیزمان ایران که می‌رسد بواسطه ناسازمندی سیاسی و دمکراتیک نبودن، و بواسطه تکثر قومی ملیتی زبانی، در واقع جای بسی تامل و کنکاش و وارسی را می‌نماید.

همانطور که بر همگان (منظور کسانی که درگیر مسایل سیاسی هستند) کاملا واضح و روشن است، در طول تاریخ ایران تا به امروز چهار مجلس موسسان تشکیل شده، و نتیجه و برآمد هر چهارتای آن نیز با پرداخت هزینه‌های بسیار فراوان جانی و مالی، با شکست کامل و مطلق مواجه شده است.

اولین مجلس موسسان ایران که شکست پروژه مردم سالاری غیرمتمرکز انقلاب مشروطه را رقم زد، در روز یکشنبه ۱۵ آذر ماه سال ۱۳۰۴ خورشیدی با سخنرانی رضاخان سوادکویی (بعدا شد پهلوی) گشایش یافت، اما تمامی اعضا و لیست این مجلس موسسان، به شیوه‌ای کاملا غیردمکراتیک، که یا با معرفی اطرافیان و عُمال رضا شاه و یا بطور مستقیم توسط خود او دست چین شده و انتخاب (انتصاب) شدند که از طریق یک انتخابات کاملا قلابی به کرسی نشستند، و با تغییر قانون اساسی مشروطه؛ دیکتاتوری تک فردی خشن، مجالس فرمایشی و قلابی غیردمکراتیک را بر کشورمان حاکم کردند. در این مجلس موسسان حضور نمایندگان واقعی اقوام و ملیتهای ایران و زنان کاملا غایب بودند.

دومین مجلس موسسان ایران نیز بعد از ترور محمدرضا شاه و در اول اردیبهشت ماه سال ۱۳۲۸ خورشیدی تشکیل شد. اما تمامی اعضا و لیست این مجلس موسسان نیز یا با معرفی اطرافیان و عُمال محمدرضا شاه و یا بطور مستقیم توسط خود او دست چین شده، و با انتخاباتی کاملا غیردمکراتیک، فرمایشی و قلابی که در شرایطی اضطراری تحت قانون حکومت نظامی برگزار گردید، به کرسی قدرت بلامنازع تکیه زدند. دیکتاتوری تک فردی خشن، مجالس فرمایشی و قلابی غیردمکراتیک را بر کشورمان حاکم کردند. در این مجلس موسسان نیز حضور نمایندگان واقعی اقوام و ملیتهای ایران و زنان کاملا غایب بودند.

سومین مجلس موسسان ایران نیز در روز ۲۸ مرداد ماه سال ۱۳۴۶خورشیدی تشکیل شد. اعضای این مجلس نیز کاملا غیردمکراتیک و با معرفی اطرافیان محمدرضا شاه و زیر نظر مستقیم ایشان انتخاب/ انتصاب شدند. در این مجلس موسسان  نیز حضور نمایندگان واقعی زنان و اقوام و ملیتهای ایران کاملا غایب بودند. در نهایت به نقطه‌ای رسید که حزب فقط رستاخیز و حاکم فقط محمدرضا است، رسید.

چهارمین مجلس موسسان ایران نیز که به فرمان آیت‌اله خمینی به مجلس خبرگان قانون اساسی اسلامی تبدیل و تغییر نام داد، که فقط شامل آخوندها و علمای دینی و اسلام شناسان شیعه و معممین (عمامه سیاه، عمامه سفید) بود. در این مجلس موسسان  نیز حضور نمایندگان واقعی اقوام و ملیتهای ایران و زنان کاملا غایب بودند. در نهایت به نقطه‌ای رسید که حزب فقط حزب‌اله و رهبر مطلقه فقط روح‌اله خمینی است، رسید.

حال سوال اینجاست:

آیا مجلس موسسان ایران آینده، متکثر و دمکراتیک خواهد بود، سهم اقوام و ملیت‌های ایران (که حدود بیش از 60 درصد مردمان ایران را تشکیل می‌دهند) و زنان ایران (که 50% جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند) چقدر خواهد بود؟

و چگونه این مهم به عرصه عملی می‌رسد؟

دکتر افراسیاب شکفته

31 دسامبر 2022